4 ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ! | INMEDHEALTH

4 Τρόποι για αύξηση της ενέργειας!

Ακολουθούν 4 τρόποι για την προοδευτική αύξηση της ενέργειας στην καθημερινότητα μας.

Σύμφωνα με τον ορισμό, η ενέργεια είναι ένα μόριο που ονομάζεται τριφωσφορική αδενοσίνη (ATP), και παράγεται από μικροσκοπικές κυτταρικές δομές που ονομάζονται μιτοχόνδρια.

4 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε προοδευτικά περισσότερη ενέργεια στην καθημερινότητα σας είναι:

1)Διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να δώσει στο σώμα σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται για να νιώθετε ευεξία και να μειώσετε τις περιόδους κόπωσης. 

2)Νερό: Είναι γεγονός πως όταν είμαστε αφυδατωμένοι νιώθουμε και αδύναμοι. Πρέπει πάντα να προλαβαίνουμε καταστάσεις πχ. να πίνουμε νερό πριν διψάσουμε, να τρώμε πριν νιώσουμε αίσθημα πείνας με σκοπό να λειτουργεί ο οργανισμός μας και να μένει σε εγρήγορση ο μεταβολισμός μας. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα νερού που πρέπει να πίνουμε, Οι οδηγίες αναφέρουν πως πρέπει να έχουμε διαυγείς ούρα. 


3)Ύπνος: Η ξεκούραση είναι το ίδιο σημαντική με τη διατροφή και την εκγύμναση ως μέτρο υγείας. Ο βαθύς ύπνος (REM) είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο μέρος της ανάρρωσης μας.


4) Άσκηση: Ξέρουμε πως η άσκηση, ενεργοποιεί μια χημική ουσία στον οργανισμό μας γνωστή ως "Ντοπαμίνη". Η ντοπαμίνη με απλά λόγια αποτελεί την ουσία της χαράς - ευεξίας. Για αυτό μετά από μια αποτελεσματική προπόνηση νιώθουμε καλά.

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Επαγγελματίας υγείας και άσκησης


#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια