ΟΙ ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ: ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; | INMEDHEALTH

Οι νέες οδηγίες για την άσκηση: τι άλλαξε;

Ακολουθεί παρουσίαση των νέων επίσημων οδηγιών για την άσκηση.

1) Οι νέες βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 3 έως 5 δηλώνουν ότι τα παιδιά ηλικίας προσχολικής ηλικίας πρέπει να είναι ενεργά καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας για να ενισχύσουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη. Οι ενήλικες που φροντίζουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας πρέπει να ενθαρρύνουν το ενεργό παιχνίδι (ελαφρύ, μέτριο ή έντονο) και να στοχεύουν τουλάχιστον 3 ώρες την ημέρα.

2) Η συνιστώμενη σωματική δραστηριότητα για τις ηλικίες 6 έως 17 ετών είναι η ίδια. Κάθε μέρα, οι νέοι ηλικίας 6 έως 17 χρειάζονται τουλάχιστον 60 λεπτά μέτριας έως έντονης δραστηριότητας για να επιτύχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία από τη σωματική άσκηση. Η περισσότερη δραστηριότητα μπορεί να είναι αερόβια, όπως το περπάτημα,. Χρειάζονται επίσης δραστηριότητες ενδυνάμωσης, όπως η αναρρίχηση σε εξοπλισμό παιδικής χαράς, το μπάσκετ και το άλμα.

3) Η συνιστώμενη σωματική δραστηριότητα για ενήλικες είναι η ίδια. Για να επιτύχουν τα περισσότερα οφέλη για την υγεία από τη σωματική δραστηριότητα, οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 150 με 300 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια άσκηση, όπως γρήγορο περπάτημα ή χορός, κάθε εβδομάδα. Οι ενήλικες χρειάζονται επίσης δραστηριότητα ενίσχυσης μυών, όπως προπόνηση αντιστάσεων, τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα.

Η πρώτη βασική κατευθυντήρια γραμμή για τους ενήλικες είναι να κινηθούν περισσότερο και να καθίσουν λιγότερο. 

Αυτή η σύσταση βασίζεται σε νέα στοιχεία που δείχνουν μια ισχυρή σχέση μεταξύ αυξημένης καθιστικής συμπεριφοράς και αυξημένου κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και θνησιμότητας από κάθε αιτία. Όλη η σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα η μέτρια έως έντονη δραστηριότητα, μπορεί να βοηθήσει στην αντιστάθμιση αυτών των κινδύνων.

Η πρώτη έκδοση των κατευθυντήριων γραμμών για την σωματική δραστηριότητα δήλωνε ότι μόνο 10λεπτα φυσικής δραστηριότητας υπολογίζονται για την εκπλήρωση των κατευθυντήριων γραμμών. Η δεύτερη έκδοση καταργεί αυτή την απαίτηση για να ενθαρρύνει τους Αμερικανούς να κινούνται συχνότερα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα έχει άμεσα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Τα νέα οφέλη για την υγεία μας μέσω της άσκησης:
1) Για τους ανήλικες, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνώσης, την υγεία των οστών, τη φυσική κατάσταση και την υγεία της καρδιάς. Μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

2) Για τους ενήλικες, η σωματική δραστηριότητα βοηθά στην πρόληψη 8 τύπων καρκίνου (ουροδόχος κύστη, στήθος, κόλον, ενδομήτριο, οισοφάγος, νεφρό, στομάχι και πνεύμονα), μειώνει τον κίνδυνο άνοιας (συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Alzheimer) και τη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες, καρδιακή νόσο, εγκεφαλικό επεισόδιο, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη τύπου 2 και κατάθλιψη, ενώ παράλληλα, βελτιώνει την υγεία των οστών, τη φυσική λειτουργία και την ποιότητα ζωής.

3) Για την 3η ηλικία, η σωματική δραστηριότητα μειώνει επίσης τον κίνδυνο πτώσεων και τραυματισμών από πτώσεις. 

4)  Για τις εγκύους, η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο της κατάθλιψης μετά τον τοκετό. 

5) Για όλες τις ομάδες, η σωματική δραστηριότητα μειώνει τον κίνδυνο υπερβολικής αύξησης βάρους και βοηθά τους ανθρώπους να διατηρούν ένα υγιές βάρος.

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση περισσότερων συνθηκών υγείας όπως, η φυσική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει τον πόνο για όσους πάσχουν από οστεοαρθρίτιδα, να μειώσει την εξέλιξη της νόσου για την υπέρταση και τον διαβήτη τύπου 2, να μειώσει τα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης και να βελτιώσει τη μνήμη για τα άτομα με άνοια, πολλαπλή σκλήρυνση, ADHD και νόσο του Parkinson.

Πηγή: https://health.gov - ODPHP 

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, BSc Nursing, RN, CPT, MSc candidate "Rehabilitation Sciences"
#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com


Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια