ΤΣΑΙ: ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ; | InMedHealth

Τσάι: Τι προκαλεί στην υγεία του ανθρώπου?

Ακολουθεί παρουσίαση μελέτης με θέμα τις Αντικαρκινικές επιδράσεις των πολυφαινολών του πράσινου τσαγιού κατά του καρκίνου του προστάτη

Αρχικά αναφέρεται πως, ο καρκίνος του προστάτη είναι ο πιο κοινός καρκίνος στους άνδρες. Συγκεκριμένα τονίζεται πως, η κατανάλωση πράσινου τσαγιού αναφέρεται ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της καρκινογένεσης σε πολλούς τύπους κακοηθειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη.

Ωστόσο επισημαίνεται οτι, οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν αντικρουόμενα αποτελέσματα σχετικά με αυτά τα αντικαρκινικά αποτελέσματα, ενώ παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, εκτός από την πρόληψη, πολλοί ερευνητές έχουν δείξει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των πολυφαινολών πράσινου τσαγιού και συνδυαστικές θεραπείες με εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού και αντικαρκινικούς παράγοντες σε μελέτες in vivo και in vitro. 

Επιπλέον τονίζεται οτι, πολλές μελέτες έχουν αποκαλύψει τους μοριακούς μηχανισμούς των αντικαρκινικών επιδράσεων των εκχυλισμάτων πράσινου τσαγιού, ενώ παράλληλα, η καλύτερη κατανόηση των λεπτομερών παθολογικών ρόλων σε μοριακό επίπεδο είναι σημαντική για την αξιολόγηση της πρόληψης και της θεραπείας του καρκίνου του προστάτη. 

Συγκεκριμένα επισημαίνεται οτι, σε αυτήν την ανασκόπηση, παρουσιάζονται οι τρέχουσες γνώσεις σχετικά με τις αντικαρκινικές επιδράσεις των εκχυλισμάτων πράσινου τσαγιού στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, με ιδιαίτερη έμφαση στους μοριακούς μηχανισμούς δράσης, ενώ παράλληλα, εισάγεται η μελλοντική κατεύθυνση για τη χρήση εκχυλισμάτων πράσινου τσαγιού ως στρατηγικές θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.

Πηγή: Miyata, Y., Shida, Y., Hakariya, T., & Sakai, H. (2019). Anti-Cancer Effects of Green Tea Polyphenols Against Prostate Cancer. Molecules (Basel, Switzerland), 24(1), 193. https://doi.org/10.3390/molecules24010193

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Σύμβουλος Υγείας

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια