20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ! (1ο ΜΕΡΟΣ) | INMEDHEALTH

20 Συμβουλές που θα σου αλλάξουν την ζωή! (1ο Μέρος) 

1. Ορίστε έναν στόχο SMART
Οι ειδικοί λένε ότι οι προσπάθειες είναι πιο επιτυχείς αν είναι SMART - δηλαδή, συγκεκριμένες, μετρήσιμες, εφικτές, ρεαλιστικές και με χρονική βάση. Έτσι, καθώς αποφασίζετε για μια αλλαγή, βεβαιωθείτε ότι είναι SMART:
☑ Προσδιορίστε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο.
☑ Βρείτε έναν τρόπο για τη μέτρηση της προόδου.
☑ Βεβαιωθείτε ότι είναι εφικτός.
☑ Βεβαιωθείτε ότι είναι ρεαλιστικός.
☑ Χρονοδιάγραμμα. Επιλέξτε μια ημερομηνία και
ώρα για να ξεκινήσετε.

2. Διαχείριση χρόνου
Εξετάστε τις προτεραιότητές σας (βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει χρόνο για τον εαυτό σας), μετά να μεταβιβάσετε ή να απορρίψετε περιττά καθήκοντα.

3. Διαχείριση συναισθημάτων 
Μην αντιδράτε παρορμητικά και λέτε πράγματα που δεν εννοείτε! Πάρτε λίγο χρόνο να σταματήσετε οποιαδήποτε συζήτηση, έτσι ώστε να αναπνεύσετε, σκεφτείτε και επιλέξτε τι θα κάνετε/πείτε.

4. Δεν είστε σίγουροι για τις ικανότητες σας; 
Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Μιλήστε με κάποιον συνάδελφο, προϊστάμενο ή έναν έμπειρο φίλο. Γράψτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να πάρετε απαντήσεις που χρειάζεστε.

5. Κεφάλαιο Stress
Πρέπει να χαλαρώνετε. Ρυθμίστε τις δουλειές σας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχετε πάντα έστω 30 λεπτά για εσάς και τον εαυτό σας!

6. Νιώθετε ένταση; 
Πηγαίνετε για μασάζ, κάντε ένα ζεστό μπάνιο ή περπατήστε στην εξοχή. Πραγματικά, Δεν υπάρχει καλύτερη ψυχοθεραπεία από το περπάτημα στην εξοχή!

7. Αισθάνεστε απαισιόδοξοι;
Υπενθυμίστε τον εαυτό σας την αξία σας. Ζήστε μια πιο χαρούμενη ζωή και πιθανώς, με καλύτερη υγεία. Δημιουργήστε μια λίστα των λόγων που έχετε να νιώθετε ευγνώμων. Εάν η λίστα φαίνεται πάρα πολύ μικρή, σκεφτείτε να ενισχύσετε την κοινωνική σας δικτύωση και την προσθήκη δημιουργικών, παραγωγικών,και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στη ζωή σας.

8. Προσέξτε τις συγκρούσεις
Αποφύγετε το "εσείς πάντα" ή "εσείς ποτέ". Πείτε τι νιώθετε για τους άλλους, τι σας προβληματίζει και τι θα θέλατε να αλλάξει στην σχέση σας. Μην κρατάτε τίποτα μέσα σας. Πάντα να εκφράζεστε με ευγένεια.

9. Σωματική άσκηση
Φροντίστε για το σώμα σας μέσω της άσκησης, του ποιοτικού φαγητού, της ξεκούρασης, της μείωσης αλκοόλ και της διακοπής του καπνίσματος. Εξετάστε τις προτεραιότητές σας στη ζωή και με ποιους ανθρώπους αξίζει να είστε μαζί.

10. Νιώθετε μοναξιά; 
Επικοινωνήστε με άλλους. Ακόμη και μια σύντομη συζήτηση με έναν γείτονα, μια ερώτηση σε ένα συνάδελφο μπορεί να βοηθήσει να σπάσει o πάγος. Αναζητήστε περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθείτε. Να είστε εθελοντής. Τηλεφωνήστε σε έναν φίλο ή έναν συγγενή που σας λείπει.

11. Κάντε ένα διάλειμμα
Είναι χρήσιμο για την αντιμετώπιση του στρες πριν από μια σημαντική συνάντηση να σκεφτείτε κάτι άλλο. Με αυτόν τον τρόπο θα διώξετε το μη παραγωγικό άγχος και τον φόβο της αποτυχίας!

12. Αναπνεύστε
Τοποθετήστε το χέρι σας ακριβώς κάτω από τον αφαλό σας και αισθανθείτε την κοιλιά σας καθώς αναπνέετε. Συνεχίστε να κάνετε αργές, βαθιές αναπνοές και σιωπηλά επαναλάβετε στον εαυτό σας "μπορώ" καθώς εισπνέετε και "θα τα καταφέρω" καθώς εκπνέετε.

13. Διαλογισμός
Αυτή η άσκηση διδάσκει βασικό διαλογισμό στο πνεύμα.
• Καθίστε σε μια καρέκλα με ίσια πλάτη ή με σταυροπόδι το πάτωμα.
• Εστιάστε στην αναπνοή σας καθώς εισπνέετε και εκπνέετε.
• Αρχίστε να διευρύνετε την συγκέντρωση σας. Σε ήχους, στις αισθήσεις και ιδέες.

14. Φάτε μικρά, συχνά γεύματα 
Για ενέργεια να τρώτε μικρά γεύματα και σνακ κάθε λίγες ώρες. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την κόπωση, διότι ο εγκέφαλό σας, ο οποίος έχει πολύ λίγα ενεργειακά αποθέματα δικά του, χρειάζεται μια σταθερή παροχή θρεπτικών ουσιών.

15. Περιορίστε το αλκοόλ - Κόψτε το κάπνισμα! 
Αν πρόκειται να πιείτε, να το κάνετε με σύνεση και με προσοχή και με επίγνωση στις επιπτώσεις του. Όσο για το κάπνισμα δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ, το διαβάζετε κάθε φορά που αγοράζετε νέο πακέτο

16. Πιείτε νερό
Να είστε σίγουροι πως το νερό είναι το μαγικό ποτό που ψάχνουν όλοι. Μπορεί να προσθέσει μυική μάζα, να μειώσει λίπος και να βελτιώσει το δέρμα σας.

17. Φτιάξτε μια ρουτίνα
Οι έρευνες αναφέρουν πως δημιουργώντας μια ρουτίνα μπορείτε να απαλλαγείτε μια και καλή από το άγχος της καθημερινότητας από απρόβλεπτες καταστάσεις

18. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία
Πάντα να νοιάζεστε για την υγεία σας και να προγραμματίζετε κάθε 6 μήνες Check up. Η υγεία πάνω από όλα!

19. Αλλάξτε Νοοτροπία
"Όταν αλλάζεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα, Τα πράγματα που βλέπεις αλλάζουν"

20. Κάντε κάθε μέρα κάτι νέο
Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις πράγματα που φοβάσαι. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να την ζήσεις σε κάθε της στιγμή. Δοκίμασε να κάνεις αύριο ότι φοβάσαι σήμερα!

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Σύμβουλος Υγείας

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com


Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια