20 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΗ! (2o ΜΕΡΟΣ) | INMEDHEALTH

20 Συμβουλές που θα σου αλλάξουν την ζωή! (2ο Μέρος)

1. Πίστεψε στο αδύνατο! 
Πριν το 1954 ο κόσμος πίστευε ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι ικανός να τρέξει 1 χιλιόμετρο σε κάτω από 4 λεπτά. Ο Roger Bannister, το 1954, έσπασε αυτήν την πεποίθηση και από τότε πάνω από 20.000 άτομα το έχουν καταφέρει επειδή ήξεραν ότι ήταν δυνατό!

2. Πάρε χρόνο με τον εαυτό σου. 
Σκέψου που είσαι σήμερα, που θες να βρεθείς αύριο και τι είσαι πρόθυμος να ρισκάρεις για αυτό.

3. Πειθαρχία.
Σε προκαλώ να ζήσεις σε μέρη όπου δεν σε συμπαθούν, σε μέρη που δεν σε ξέρουν. Σε προκαλώ να ζήσεις διαφορετικά από την ζώνη ασφαλείας σου!

4.Άλλαξε σελίδα.
Αν δεν ζήσεις διαφορετικά, αν δεν ταξιδέψεις, αν δεν βιώσεις νέα πράγματα τότε δεν θα ωριμάσεις. Αν θες να πάρεις την ζωή στα χέρια σου τότε άλλαξε σελίδα.

5. Τίποτα δεν είναι εύκολο.
Η ζωή είναι δύσκολη. Είναι δύσκολο να δουλεύεις κάπου και μετά από 10 χρόνια να σε διώχνουν και να πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή.. Είναι δύσκολο.. Αλλά σε αυτές τις στιγμές ο χαρακτήρας σου θα σε κρατήσει και θα σε οδηγήσει από εδώ που είσαι εκεί που θες να φτάσεις!

6. Πάρε την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις σου. 
Η προσωπική ευθύνη είναι απαραίτητη για την διαδρομή προς την αλλαγή. Μην περιμένετε κάποιον άλλο να σου πει πως να πράξεις και τι αποφάσεις να λάβεις. Η ζωή είναι οι επιλογές μας. Να θυμάσαι γιατί αυτή η αλλαγή που θέλεις να κάνεις έχει σημασία στη ζωή σου.

7. Κράτησε δικό σου ημερολόγιο. 
Για να πάρεις την πιο ακριβή εντύπωση για το πως νιώθεις μετά από κάθε σου πράξη, σημείωσε κατευθείαν πως ένιωσες (χαρά, λύπη, ανακούφιση, άγχος). Αν περιμένεις μέχρι το τέλος της ημέρας, είναι πιθανό να ξεχάσεις κάποια από τα πράγματα που ένιωσες και ήθελες να γράψεις.

8. Η διατροφή σου καθορίζει την διάθεση σου!

9. Περπάτημα σε εξοχή = Ψυχοθεραπεία
▶▶ Αργό περπάτημα = 80 βήματα ανά λεπτό
▶▶ Μέτριο έως έντονο περπάτημα = 100 βήματα ανά λεπτό
▶▶ Γρήγορο = 120 βήματα ανά λεπτό

10. Ο ύπνος σκοτώνει το άγχος.
• Πήγαινε για ύπνο και ξύπνα την ίδια ώρα.
• Χρησιμοποίησε το κρεβάτι μόνο για ύπνο.
• Περιόρισε το χρόνο που ξοδεύετε στο κρεβάτι.
• Απόφυγε τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη (καφές, τσάι, σοκολάτα και κόκα-κόλα) μετά τις 2 μ.μ.
• Απόφυγε την κατανάλωση τροφίμων που συμβάλλουν στην καούρα.
• Μην πίνεις αλκοόλ για τουλάχιστον δύο ώρες πριν την ώρα του ύπνου.
• Περιόρισε τα υγρά πριν από τον ύπνο.
• Να ασκείσαι τακτικά.
• Κράτησε το υπνοδωμάτιο δροσερό, σκοτεινό και ήσυχο.

11. Αναπτύξτε τις υγιείς συνήθειες για την μείωση του πόνου. 
Είναι γνωστό πως ο πόνος μειώνει την παραγωγή ενδορφινών, γνωστές ουσίες που μας δίνουν την αίσθηση της χαράς, με αποτέλεσμα να γινόμαστε λιγότερο παραγωγικοί, κοινωνικοί και αποδοτικοί.
Οι καθημερινές δραστηριότητες, από το σκούπισμα του σπιτιού έως την στάση μας μπροστά από τον υπολογιστή για ώρες, μπορεί να επηρεάσουν την πλάτη, αυχένα και μέση σας, ειδικά αν δεν είστε εκπαιδευμένοι για την σωστή τεχνική. Θα αναρτήσουμε αναλυτικό οδηγό σωστών τεχνικών σε νέο άρθρο.

12. Έχεις διαβήτη; Σύμμαχος ο διατροφολόγος!

13. Μην σταματάς να διαβάζεις και να μαθαίνεις.
Το MacArthur σε μια μελέτη για την γήρανση στην Αμερική, βρέθηκε ότι το επίπεδο εκπαίδευσης ήταν ο ισχυρότερος προγνωστικός παράγοντας της εγκεφαλικής ικανότητας. Όσο περισσότερη εκπαίδευση, τόσο πιο πιθανό ήταν ένα άτομο να διατηρεί τη μνήμη και τις δεξιότητες σκέψης του.

14. Άλλαξε νοοτροπία για την δουλεία σου.
Μπορεί να μισείς την δουλεία σου, τα ωράρια εργασίας σου ή ακόμα και τον εργοδότη σου. Πρέπει όμως να καταλάβεις πως πρέπει να διαχειρίζεσαι μια ευκαιρία σαν είναι η τελευταία που θα έχεις. Να δουλεύεις σαν να είσαι κάποιος που παλεύει να φτάσει στην κορυφή και να θυμάσαι πως πάντα υπάρχει κάποιος που θέλεις την δουλειά που κάνεις εσύ και είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα για να σου πάρει την θέση.

15. Νομίζεις πως έχεις χρόνο.
Αυτό είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων. Όλοι μιλάμε και κανονίζουμε για το μέλλον, Μιλάμε με σιγουριά για τα σχέδια μας και πως σκοπεύουμε να ζήσουμε αλλά το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί το μέλλον. Το μόνο που έχουμε είναι το τώρα.

16. Αγάπησε αυτό που κάνεις.
Μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις θα πετύχεις. Δώσε χρόνο και πίστεψε στο όραμα σου. Κάνε τα πάντα για να το κάνεις να πετύχει και να είσαι περήφανος με αυτό. Μην αφήσεις καμιά ιδέα σου να πάει χαμένη.

17. Μην βάζεις ξυπνητήρι!
Πρέπει να αφήνεις τον λόγο που έχεις για να ξυπνάς κάθε πρωί να είναι το ξυπνητήρι σου. Αν δεν είναι σημαντικός για σένα, δεν θα θελήσεις να σηκωθείς από το κρεβάτι αλλά σκέψου " Αν είχες να ταΐσεις τα παιδιά σου και αυτή η δουλεία ήταν ο μοναδικός τρόπος, θα ξύπναγες?"

18. Να φέρεσαι ωραία στους ανθρώπους που σε μεγάλωσαν.
Η οικογένεια σου θα είναι πάντα δίπλα σου, Μην το ξεχνάς ποτέ και να το θυμηθείς την επόμενη φορά που θα θυμώσεις μαζί τους.

19. Άκου το σώμα σου.
Όταν διψάς, πεινάς, κουραστείς και το σώμα σου πρέπει να σου δείξει τα σημάδια τότε είναι αργά. 
Να πίνεις συστηματικά νερό, Να τρως κάθε 3 ώρες μικρά γεύματα και μην γυμνάζεσαι ποτέ πάνω από 1 ώρα!

20. Κυνήγησε! 
Ο πραγματικός σκοπός του κυνηγού είναι να πάει για κυνήγι , για αυτό ζει.. Είναι η διαδικασία που τον κρατάει ζωντανό! Σκέψου αυτό και ετοιμάσου να κυνηγήσεις τα όνειρα σου, πίστεψε με ότι η διαδικασία θα σε κάνει νέο άνθρωπο.

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Σύμβουλος Υγείας

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια