ΝΕΦΡΟΛΙΘΙΑΣΗ: ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ! | INMEDHEALTH


Ιατρική και διαιτητική θεραπεία για την πρόληψη της πέτρας των νεφρών

Ακολουθεί παρουσίαση επιστημονικού άρθρου με θέμα την πρόληψη της νεφρολιθίασης

Αρχικά αναφέρεται πως, ο επιπολασμός της νόσου της πέτρας στα νεφρά αυξάνεται και μια νεότερη έρευνα διαπιστώνει ότι οι πέτρες συνδέονται με πολλές σοβαρές νοσηρότητες. 

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι, αυτά τα γεγονότα υποδηλώνουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση όχι μόνο στην θεραπεία αλλά και στην πρόληψη της πέτρας. Ωστόσο, υπάρχει σχετική έλλειψη πληροφοριών σχετικά με τις διαιτητικές και ιατρικές θεραπείες για τη θεραπεία και την αποφυγή της νεφρολιθίασης.

Επιπλέον αναφέρεται πως, μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις τόσο στη γενική κοινότητα όσο και στους γιατρούς σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πέτρες. Αυτό το άρθρο προορίζεται να χρησιμεύσει ως ανασκόπηση της τρέχουσας βιβλιογραφίας σχετικά με τις διατροφικές και φαρμακευτικές θεραπείες για την πρόληψη της πέτρας.

Συμπερασματικά αναφέρεται ότι, συνδυάζοντας τη διαιτητική και ιατρική θεραπεία για την πρόληψη της πέτρας, μπορεί κανείς να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο επανεμφάνισης της πέτρας και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής, ενώ παράλληλα, συνιστάται θεραπεία με επίκεντρο τον ασθενή που βασίζεται σε 24ωρη αξιολόγηση ούρων για τα προφίλ κινδύνου πέτρας.

Όλοι οι πάσχοντες από πέτρες στα νεφρά πρέπει να θυμούνται ότι η καλή ενυδάτωση είναι μια ασφαλής και χρήσιμη λύση. Είναι σημαντικό να διεξαχθεί διεξοδική συζήτηση με έναν ουρολόγο σχετικά με τη σωστή προσέγγιση της αξιολόγησης και της θεραπείας.

Πηγή: Gul, Z., & Monga, M. (2014). Medical and dietary therapy for kidney stone prevention. Korean journal of urology, 55(12), 775–779. https://doi.org/10.4111/kju.2014.55.12.775

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Σύμβουλος Υγείας

Φωτογραφία: shayne_ch13 | www.freepik.com

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια