ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ! | INMEDHEALTH

Πως να φτιάξετε γυμναστήριο στο σπίτι σας από οικιακά αντικείμενα!

Μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνετε σε φόρμα όταν είστε απομονωμένοι στο σπίτι σας. Αλλά υπάρχουν καθημερινά αντικείμενα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να γυμνάσετε αποτελεσματικά όλο σας το σώμα με σκοπό να μείνετε σωματικά ενεργοί!

1)Σακούλα γεμάτη με σακουλάκια ζάχαρης και αλευριού - ως βάρη!
Ρίξτε σακουλάκια 1 kg ζάχαρης και αλευριού, σε μια πλαστική σακούλα μεταφοράς. σφίξτε την, έτσι ώστε να είναι συμπαγές και τα αντικείμενα μέσα να μην μετατοπίζονται, στη συνέχεια, βάλτε την σε μια άλλη σακούλα μεταφοράς που μπορείτε να πιάσετε από τις λαβές. Με αυτό το αυτοσχέδιο Kettlebell μπορείτε να εκτελέσετε πληθώρα ασκήσεων για όλο σας το σώμα!

2) Κουβάς με νερό - ως Kettlebell
Πιάστε τον κουβά από την λαβή και εκτελέστε πληθώρα ασκήσεων για όλο σας το σώμα. Βάλτε όσο νερό είναι η αντίσταση που μπορείτε για να εκτελέσετε κάθε άσκηση με ασφάλεια.

3) Γεμάτες μπουκάλες - ως βάρη
Κρατήστε μια γεμάτη μπουκάλα λίτρου σε κάθε σας χέρι για να εκτελέσετε ασκησιολόγιο που απαιτεί ελάχιστη επιβάρυνση και δουλέψτε ισομετρικά. 

4) Σκαμπό - ως πάγκο
Με ένα σκαμπό μπορείτε να πραγματοποιήσετε ασκησιολόγιο τύπου βυθίσεις ή ακόμα να ξαπλώσετε και να πραγματοποιήσετε ανοίγματα - πιέσεις στήθους, ροκανίσματα κα.

5) Σχολική τσάντα - ως έξτρα βάρος
Γεμίστε μια σχολική τσάντα με βιβλία και χρησιμοποιήστε την ως αλτήρα ή γιλέκο βάρους για να πραγματοποιήσετε πληθώρα ασκήσεων για όλο σας το σώμα!

*Tip - Κάντε 3 set Χ 30'' σανίδα για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στη βελτίωση του πυρήνα σας!

Έτσι, εύκολα και με μηδενικό κόστος μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια κυκλική προπόνηση για όλο μας το σώμα!

Είναι σημαντικό να πραγματοποιούμε ζέσταμα πριν από κάθε μας προπόνηση και να μην ξεχνάμε ποτέ τις διατάσεις των μυικών ομάδων που γυμνάσαμε στο τέλος της προπόνησης μας! 

Μεγάλη σημασία έχει να μένουμε ενυδατωμένοι πίνοντας λίγο νερό κάθε 10' άσκησης. Μετά την προπόνηση, μπορούμε να φάμε ένα γιαούρτι με φρούτα για να δώσουμε στους μυς μας την τροφή τους - ευρέως γνωστή ως πρωτεΐνη, με σκοπό την καλύτερη αποκατάσταση τους!

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, BSc Nursing, RN, CPT, MSc candidate "Rehabilitation Sciences"

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/etRS9
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια