ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ! | INMEDHEALTH

Τα οφέλη της κατανάλωσης κερασιών στην ανθρώπινη υγεία!

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση έρευνας σχετικά με τα θετικά οφέλη των κερασιών στην ανθρώπινη υγεία.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως, το αυξημένο οξειδωτικό στρες συμβάλλει στην ανάπτυξη και πρόοδο αρκετών χρόνιων φλεγμονωδών ασθενειών στον άνθρωπο. 

Τονίζεται πως, τα κεράσια είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολών και βιταμίνης C που έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Στόχος της έρευνας ήταν να συνοψίσει τα αποτελέσματα από μελέτες σε ανθρώπους σχετικά με τα οφέλη των κερασιών για την ανθρώπινη υγεία, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων που παρασκευάζονται από αυτά (χυμός, σκόνη, συμπύκνωμα, κάψουλες). 

Συνολικά αναφέρεται πως (κατά την περίοδο που έγινε η έρευνα), βρέθηκαν 29 δημοσιευμένες μελέτες σε ανθρώπους που εξέτασαν τα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση κερασιών. 

Επίσης τονίζεται πως, οι περισσότερες από αυτές τις μελέτες ήταν διάρκειας μικρότερης των 2 εβδομάδων (από 5 ώρες έως 3 μήνες) με πρόσληψη 45 έως 270 κερασιών / ημέρα (ανθοκυανίνες 55-720 mg / ημέρα) σε δόσεις μεμονωμένες ή χωριστές. 

Συμπέρασμα είναι πως, η κατανάλωση κερασιών μειώνει τους δείκτες για οξειδωτικό στρες σε 8/10 μελέτες, φλεγμονής σε 11/16 μελέτες, αρτηριακής πίεσης σε 5/7 μελέτες, αρθρίτιδας σε 5/5 μελέτες, και βελτίωση ύπνου σε 4/4 μελέτες. Αναφέρεται ακόμα πως, τα κεράσια μείωσαν την αιμοσφαιρίνη A1C (HbA1C), τη λιποπρωτεΐνη πολύ χαμηλής πυκνότητας (VLDL) και τα τριγλυκερίδια / λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (TG / HDL) σε διαβητικές γυναίκες και VLDL και TG / HDL σε παχύσαρκους συμμετέχοντες. Τέλος, αναφέρεται πως Αυτά τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η κατανάλωση κερασιού μπορεί να προάγει την υγεία με την πρόληψη ή τη μείωση του οξειδωτικού στρες και της φλεγμονής.

Πηγή: Kelley, D. S., Adkins, Y., & Laugero, K. D. (2018). A Review of the Health Benefits of Cherries. Nutrients, 10(3), 368. https://doi.org/10.3390/nu10030368

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, Σύμβουλος Υγείας

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/etRS9
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια