ΟΙ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΡΟΒΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΜΕ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ! | INMEDHEALTH

Οι επιδράσεις της αερόβιας άσκησης και της άσκησης αντιστάσεων σε ενήλικες με ρευματοειδή αρθρίτιδα!

Ακολουθεί σύντομη παρουσίαση μελέτης που εξετάζει τις επιδράσεις της αερόβιας άσκησης και της άσκησης με αντιστάσεις σε ενήλικες με ρευματοειδή αρθρίτιδα!

Αρχικά γίνεται αναφορά στην αξιολόγηση της επίδρασης μιας άσκησης μέτριας έως υψηλής έντασης, αερόβιας άσκησης και αντίστασης με καθοδήγηση σε ηλικιωμένους ενήλικες με ρευματοειδή αρθρίτιδα (RA), μέσω τυχαιοποιημένης ελεγχόμενης πολυκεντρικής δοκιμής.

Έπειτα, αναφέρεται η μέθοδος της μελέτης, όπου συγκεκριμένα, οι ηλικιωμένοι (ηλικίας 65-75 ετών) με ρευματοειδή αρθρίτιδα τυχαιοποιήθηκαν σε 20 εβδομάδες άσκησης σε γυμναστήριο. Τονίζεται πως, οι αξιολογήσεις πραγματοποιήθηκαν κατά την έναρξη, στις 20 εβδομάδες και στους 12 μήνες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως, η αερόβια ικανότητα και 3 από τις 4 πρόσθετες δοκιμές αντοχής που βασίζονται στις επιδόσεις βελτιώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με την ομάδα ελέγχου. Παράλληλα τονίζεται πως, στην ομάδα παρέμβασης, το 71% των ασθενών αξιολόγησαν την πρόοδο της υγεία τους ως πολύ βελτιωμένη σε σύγκριση με το 24% των ασθενών στην ομάδα ελέγχου. 

Στο τελικό συμπέρασμα της μελέτης αναφέρεται πως, η αερόβια άσκηση και η εκγύμναση αντοχής βελτίωσε τη φυσική κατάσταση όσον αφορά την αερόβια ικανότητα, την αντοχή και τη δύναμη σε ηλικιωμένους ενήλικες με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Πηγή: Lange, E., Kucharski, D., Svedlund, S., Svensson, K., Bertholds, G., Gjertsson, I., & Mannerkorpi, K. (2019). Effects of Aerobic and Resistance Exercise in Older Adults With Rheumatoid Arthritis: A Randomized Controlled Trial. Arthritis care & research, 71(1), 61–70. https://doi.org/10.1002/acr.23589

Κείμενο: Ρηγάτος Σπύρος, BSc Nursing, RN, CPT, MSc candidate "Rehabilitation Sciences"

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια