Η προσθήκη των social media στο Fitness | InMedHealth

 

 

Η προσθήκη των social media στο Fitness

Σε μια εποχή που τα πράγματα τρέχουν ανεξέλεγκτα, καλό θα είναι να γνωρίζουμε που βρίσκεται το φρένο και να το πατάμε…”


Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ INTERNET.

Τα social media πλέον ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Σκρολάροντας σε social media πιστεύεις ότι θα βρεις παντα αυτό που ζητάς και ιδιαίτερα στο χώρο του Fitness. Ψάχνοντας ολοένα και κάτι διαφορετικό πέφτεις στην παγίδα να κάνεις κάτι εξωπραγματικό, μία άσκηση ακόμα πιο περίεργη, κάτι το οποίο θα μοιάζει περισσότερο με ακροβατικό παρά με άσκηση.


Ακολουθάς ομάδες οι οποίες θα σου δείξουν πως να κάνεις το ”καλύτερο” squat, πως να φτιάξεις τα προβλήματα που έχεις σε ισχία, γόνατα κλπ για να κατέβεις επιτέλους σε βαθύ κάθισμα. Σε μία άλλη σελίδα θα βρεις 100 παραλλαγές για τα burpees και φυσικά θα πρέπει να τις βάλεις όλες μέσα σε ένα μάθημα Cross training…


ΑΛΛΑΞΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.

Ήρθε η ώρα να πατήσεις το φρένο που λέγαμε. Συνήθως όταν βλέπεις μία άσκηση στο διαδίκτυο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι κινητικά λάθος… Αυτό θα μπορέσεις να το ξεχωρίσεις μόνο αν έχεις εκπαιδευτεί σωστά και το μάτι σου μάθει να αναγνωρίζει πιο είναι κινησιολογικά σωστό και ασφαλές για έναν ασκούμενο και πιο όχι. Φυσικά και χρειάζεται εμπειρία για να μάθεις να βλέπεις τη διαφορά αλλά προφανώς και εκπαίδευση.


ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΣ

Ότι κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μη νομίζεις ότι είναι πάντα προσαρμοσμένο στις δικές σου τις ανάγκες. Το ότι μπορεί να έχεις κάποιους πόνους σε ένα σημείο δε σημαίνει αυτόματα ότι θα έχεις το ίδιο πρόβλημα με αυτόν που σου το λέει στα Social media. Η καλύτερη πρόταση είναι να κάνεις μία συνεδρία με έναν Personal Trainer να σε “σκανάρει” να σου πάρει ένα ιστορικό υγείας και να σε βοηθήσει να προσαρμόσεις ένα πλάνο προπόνησης στις δικές σου ανάγκες.


ΕΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι το πως και το που εκπαιδεύεσαι. Τα social media μπορεί να σου προσφέρουν το γρήγορο, το άμεσο και αυτό που θες αλλά η πραγματικότητα είναι πως αυτό που σου προσφέρει είναι ελλιπέστατο.

Σε ότι και αν εκπαιδευτείς ( Personal Training, Pilates, Yoga, Group fitness κλπ) θα πρέπει να επενδύσεις στη γνώση σου γιατί τα χρήματα που θα δώσεις μία φορά θα τα πάρεις πολλαπλάσια.

Επένδυσε σε ολοκληρωμένη εκπαίδευση και όχι σε μισές λύσεις γιατί απλά σε βόλεψε εκείνη την περίοδο. Στο κάτω κάτω θα ασχοληθείς με το ανθρώπινο σώμα οπότε μισές λύσεις δεν υπάρχουν.

Βάλε προτεραιότητες. Είναι πολύ λογικό να θέλεις να ξεσκάσεις, να βγεις έξω, να πας ένα διήμερο αλλά εφόσον ασχολείσαι με τον τομέα της άσκησης τα πράγματα είναι πιο σοβαρά… Προτεραιότητα σου είναι να ενημερώνεσαι, να εκπαιδεύεσαι σωστά σε ένα αντικείμενο το οποίο αλλάζει συνεχώς. Το “Δεν έχω χρήματα να το κάνω” ή “δεν προλαβαίνω να το κάνω” θα πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις και να αναρωτηθείς “Μήπως δεν είναι προτεραιότητα μου;”

Πηγή: studioone.gr / studioonepatras.gr


Κείμενο: Διονύσης Σταυρούσης, Απόφοιτος ΤΕΦΑΑ


#inmedhealth

►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ

►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079

►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08

►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.gr@gmail.com

*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια