Τι είναι το δίπλωμα Yoga Alliance και γιατί πρέπει να το επιλέξεις αν αγαπάς τη Yoga!

Τι είναι το δίπλωμα Yoga Alliance και γιατί πρέπει να το επιλέξεις αν αγαπάς τη Yoga!

Ο οργανισμός Yoga Alliance είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θέτει πρότυπα για τους δασκάλους και τις σχολές γιόγκα. Ιδρύθηκε το 1999 για να προωθήσει και να υποστηρίξει την ακεραιότητα και την ποικιλομορφία της κοινότητας γιόγκα. Ο οργανισμός παρέχει ένα μητρώο δασκάλων και σχολών γιόγκα που πληρούν τα πρότυπά του, το οποίο βοηθά τους μαθητές να βρουν εξειδικευμένους δασκάλους και προγράμματα εκπαίδευσης.

Τι είναι το RYS 200 δίπλωμα που προσφέρει;

Το RYS 200 σημαίνει Registered Yoga School 200-hour program (Εγγεγραμμένη Σχολή Γιόγκα 200 ωρών). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για δασκάλους γιόγκα. Τα προγράμματα RYS 200 απαιτείται να ακολουθούν τις κατευθυντήριες γραμμές και τα πρότυπα του οργανισμού Yoga Alliance για την εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι απόφοιτοι λαμβάνουν το πιστοποιητικό RYT (Registered Yoga Teacher) 200 της Yoga Alliance.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις ώστε μία σχολή να προσφέρει το δίπλωμα RYS 200;

Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις που ορίζονται από τον οργανισμό Yoga Alliance. 

Πρόγραμμα σπουδών: Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να καλύπτουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο περιλαμβάνει τεχνικές, εκπαίδευση και πρακτική, μεθοδολογία διδασκαλίας, ανατομία και φυσιολογία, φιλοσοφία της γιόγκα, ηθική και τρόπο ζωής.

Ώρες διδασκαλίας: Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 100 ώρες διδασκαλίας τεχνικών και πρακτικών γιόγκα, οι οποίες περιλαμβάνουν τη διδασκαλία των asana, της pranayama και του διαλογισμού.

Διδάσκοντες: Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να διαθέτουν έμπειρα και εξειδικευμένα μέλη που έχουν εκπαιδευτεί στους συγκεκριμένους τομείς σπουδών.

Αξιολόγηση: Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να περιλαμβάνουν μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων, η οποία περιλαμβάνει πρακτική και γραπτή αξιολόγηση.

Συνεχής εκπαίδευση: Τα προγράμματα RYS 200 πρέπει να απαιτούν από τους αποφοίτους τους να ολοκληρώνουν συνεχή εκπαίδευση για να διατηρήσουν την εγγραφή τους.

Ποια είναι τα οφέλη της πιστοποίησης RYS 200;

Το να γίνετε πιστοποιημένος δάσκαλος Yoga Alliance RYT 200 έχει πολλά οφέλη. Σε αυτά περιλαμβάνονται: - Η εκπαίδευση του εκπαιδευτή για την απόκτηση του τίτλου σπουδών του, που είναι η καλύτερη δυνατή για τον ίδιο:

Αξιοπιστία: Ο οργανισμός Yoga Alliance αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως οργανισμός που θέτει πρότυπα για τη γιόγκα. Το να είσαι πιστοποιημένος δάσκαλος RYT 200 από μια εγγεγραμμένη σχολή γιόγκα προσθέτει αξιοπιστία στα διαπιστευτήριά σου.

Ευκαιρίες απασχόλησης: Πολλά στούντιο και γυμναστήρια απαιτούν από τους δασκάλους γιόγκα να έχουν πιστοποίηση της Yoga Alliance, ειδικά το πιστοποιητικό RYT 200.

Συνεχής εκπαίδευση: Οι δάσκαλοι RYT 200 πρέπει να ολοκληρώνουν συνεχή εκπαίδευση για να διατηρήσουν την εγγραφή τους, η οποία τους ενημερώνει για τις τελευταίες τάσεις και έρευνες στη γιόγκα.

Πρόσβαση στο μητρώο της Yoga Alliance: Οι δάσκαλοι RYT 200 έχουν πρόσβαση στο μητρώο της Yoga Alliance, το οποίο τους συνδέει με άλλους δασκάλους, σχολεία και πιθανούς μαθητές.

Που μπορώ να πιστοποιηθώ ως δάσκαλος Yoga RYS 200;

Αναμφίβολα, η σχολή που θα διαλέξεις για να λάβεις την πιστοποίηση σου, παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της εκπαίδευσης που θα λάβεις και κατ'επέκταση στο μέλλον σου ως επαγγελματίας δάσκαλος/α yoga. Το Studio One που έχει έδρα στην Αθήνα με πολλά παραρτήματα σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Κύπρο και Ρόδο αποτελεί μία ιδανική επιλογή καθώς συνδυάζει την αξιοπιστία ως Κέντρο Δια βίου μάθησης αλλά και είναι μία από τις 10 καλύτερες σχολές στην Ευρώπη. Οι εκπαιδευτές του αποτελούνται από επαγγελματίες υγείας και άσκησης σε μεταπτυχιακό - διδακτορικό επίπεδο. Μπορείς να διαβάζεις παραπάνω πατώντας εδώ

Συμπερασματικά, το δίπλωμα RYS 200 της Yoga Alliance είναι ένα πρόγραμμα πιστοποίησης για δασκάλους γιόγκα. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει τεχνικές, εκπαίδευση και πρακτική, μεθοδολογία διδασκαλίας, ανατομία και φυσιολογία, φιλοσοφία της γιόγκα, ηθική και τρόπο ζωής. Οι απόφοιτοι των προγραμμάτων RYS 200 λαμβάνουν το δίπλωμα RYT 200 του οργανισμού Yoga Alliance, το οποίο προσθέτει αξιοπιστία στα διαπιστευτήριά τους, παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης και τους δίνει πρόσβαση σε ένα δίκτυο επαγγελματιών της γιόγκα.

#inmedhealth

►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ

►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079

►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08

►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.gr@gmail.com

*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια