ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ! | INMEDHEALTH

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ!

Κείμενο: Διαμαντοπούλου Κατερίνα, Ψυχολόγος

Όλοι μας κάνουμε σχέδια για τις διακοπές που θα έρθουν, αφιερώνουμε ώρες και μέρες στην προετοιμασία τους, περιμένουμε το σαββατοκύριακο να ξεκουραστούμε και να περάσουμε καλα, ανυπομονούμε να τελειώσει μια δύσκολη μέρα, και μετράμε αντίστροφα για το καλοκαίρι. Πολλές φορέςαναπολούμε στιγμές που ανήκουν στο παρελθόν, εστιάζουμε σε αυτό που δεν είναι εφικτό να ξαναέρθει στη ζωή μας και ενώ το γνωρίζουμε, επιλέγουμε να το κάνουμε.

Αρκετές φορές χανόμαστε σε μικρά πράγματα που μας κρατάνε πίσω και δημιουργούν τοξικό κλίμα στη ζωή μας. Αφήνουμε παρεξηγήσεις και τσακωμούς να χαλάσουν τις σχέσεις με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, βάζουμε πρώτα τον εγωισμό μας ή καθυστερούμε να ζητήσουμε συγγνώμη θεωρώντας πως θα έχουμε χρόνο να το κάνουμε την κατάλληλη στιγμή. Κρατάμε πράγματα για τον ευατό μας, δυσκολευόμαστε να εκμυστηρευτούμε τι νιώθουμε και πως μας κάνουν να νιώθουμε οι άνθρωποι μας.

Δεν πραγματοποιούμε δραστηριότητες, δουλειές και βόλτες με την πρόφαση πως δεν έχουμε χρόνο ή όρεξη και τις αναβάλλουμε για άλλη μέρα.. Θεωρούμε δεδομένο πως θα βρεθεί χρόνος για αυτά που θέλουμε να κάνουμεΖούμε κάθε μέρα σαν να έχουμε άπλετο χρόνο και είμαστε τόσο σίγουροι για αυτό, που δεν αναρωτιόμαστε ποτέ για το πώς περνάει η ζωή μας και τί κάνουμε για αυτήν.

Το πρόβλημα είναι ακριβώς αυτό. Νομίζουμε πως έχουμε χρόνο. Νομίζουμε πως θα  έχουμε πολλές ευκαιρίες και πως θα ζήσουμε καλά ως τα βαθιά γεράματα σαν να μας το έχει εγγυηθεί κάποιος. Κάθε μέρα που περνάει είτε την αδράζουμε είτε την αφήνουμε να περάσει ανούσια και μίζερα, είναι ακόμη μια μέρα πιο κοντά στο θάνατο. Η ζωή είναι πολύ μικρή και δυστυχώς όταν το συνειδητοποιούμε είναι πολύ αργά.

«Παραθέτω μια ανάρτηση που βρήκα την οποία αγάπησα για την αλήθεια και την πίκρα της.
Κάθε λεπτό κάποιος φεύγει απο αυτόν τον κόσμο. Η ηλικία δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Είμαστε όλοι στην γραμμή της φωτογραφίας χωρίς τις περισσότερες φορές να το συνειδητοποιούμε. Ποτέ δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι είναι μπροστά μας. Δεν μπορούμε να πάμε στο πίσω μέρος της γραμμής. Δεν μπορούμε να βγούμε από τη γραμμή. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τη γραμμή. Έτσι, ενώ περιμένεις, Κάνε τις στιγμές να μετράνε.Κάνε τη διαφορά. Πάρε το τηλέφωνο. Βάλε προτεραιότητες. Βρες χρόνο. Κάνε γνωστά τα χαρίσματα σου. Κάνε κάποιον ασήμαντο να αισθανθεί σημαντικός. Κάνε τη φωνή σου να ακουστεί. Κάντε τα μικρά πράγματα μεγάλα. Κάνε κάποιον να χαμογελά. Κάνε την αλλαγή. Κάνε τον εαυτό σου προτεραιότητα. Κάνε έρωτα. Συμφιλιώσου. Βάλε τέλος στις "εχθροπραξίες". Βεβαιώσου ότι έχεις πει στους ανθρώπους σου ότι είναι οι αγαπημένοι σου.Βεβαιώσου ότι δεν μετανιώνεις για τίποτα. Βεβαιώσου ότι είσαι έτοιμος.»

Ευχαριστούμε τον Kevin Mahoney για την υπενθύμιση.
Πηγή: Ψυχικές Καταδύσεις facebook page


Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται μόνο μια φορά! Ας το υπενθυμίζουμε καθημερινά στον εαυτό μας και να κάνουμε όλα όσα θέλουμε και μας κάνουν ευτυχισμένους  την στιγμή που το θέλουμε χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και δεν γυρίζει πίσω. Ζήσε την κάθε μέρα στο έπακρο γιατί πολλές φορές θα παρακαλέσεις για λίγο χρόνο ακόμη  αλλά δυστυχώς δεν θα τον έχεις..

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/isY08
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!


*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια