ΓΙΑΤΙ ΑΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; | INMEDHEALTH

Γιατί απιστούν οι άνθρωποι; 

Τι σημαίνει απιστία; Aν ρωτήσουμε γνωστούς και φίλους θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Για τον κάθε άνθρωπο η λέξη αυτή, μπορεί να έχει διάφορες ερμηνείες. Για κάποιους, απιστία είναι όταν ο σύντροφος τους διατηρεί εξωσυζυγική σχέση, για άλλους αρκεί μόνο ένα φλερτ του συντρόφου τους σε ένα χώρο διασκέδασης και νιώθουν απατημένοι. Ανεξάρτητα με τον ορισμό που δίνει ο καθένας, η απιστία μπορεί να συμβεί εξαιτίας των παρακάτω λόγων που αναφέρονται.

Δεν υπάρχουν ερωτικά συναισθήματα (πλέον). Μπορεί κάποιος να νιώθει αγάπη ή σεβασμό για τον άνθρωπό του, ωστόσο έχει σβήσει ο έρωτας και επομένως η ερωτική επιθυμία/έλξη για το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Μη ικανοποιητική σεξουαλική ζωή στη σχέση. Όταν το άτομο νιώθει πως δεν ικανοποιούνται οι σεξουαλικές επιθυμίες του, ή  νιώθει δυσαρεστημένος με την συχνότητα των σεξουαλικών επαφών, αποτέλεσμα είναι η αναζήτηση και η εύρεση άλλου ερωτικού συντρόφου.

Ανάγκη για επιβεβαίωση και τόνωση της αυτοπεποίθησης. Πολλοί άνθρωποι μπορεί να διατηρούν μια σχέση χρόνων, στην οποία νιώθουν καλά, ωστόσο δεν τους είναι αρκετό αυτό που τους προσφέρει. Επιθυμούν να φλερτάρουν ακόμα και όταν είναι δεσμευμένοι, προκειμένου να βεβαιωθούν πως είναι αρεστοί και ελκυστικοί. Τις περισσότερες φορές προβαίνουν και σε σεξουαλικές πράξεις προκειμένου να επιβεβαιωθεί  αυτή η εσωτερική τους ανασφάλεια.

Συναισθηματική Παραμέληση. Όταν τυγχάνει  κάποιος να μην αποτελεί προτεραιότητα για τον σύντροφό του, νιώθοντας παραμέληση και αποξένωση, οδηγείται στην απιστία, με σκοπό να καλύψει το συναισθηματικό κενό που βιώνει στη σχέση του. 

Εξωτερικοί Παράγοντες. Συνήθως όταν ένα άτομο είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών είναι πιο εύκολο να παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε πράξεις που θα μετανιώσει το άλλο πρωί. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς πολλοί ισχυρίζονται πως το αλκοόλ είναι απλώς μια δικαιολογία, και πίσω από αυτό κρύβονται οι πραγματικοί λόγοι απιστίας.

Κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και μόνο αυτό γνωρίζει την ποιότητα της σχέσης που έχει δημιουργήσει, καθώς επίσης, και τί πρέπει να κάνει ώστε να είναι ισορροπημένη. Επομένως, αν ένας από τους δύο νιώθει πως δεν ικανοποιείται με την σχέση αυτή ή προβληματίζεται με την συμπεριφορά του συντρόφου του, είναι σκόπιμο το ζευγάρι να  συζητάει και να προβαίνει στην λύση του προβλήματος. Διαφορετικά, αργά ή γρήγορα,  η έλλειψη επικοινωνίας θα επιφέρει προβλήματα και ενδεχομένως ένα από αυτά να είναι η απιστία. 

Κείμενο: Διαμαντοπούλου Κατερίνα, Ψυχολόγος

#inmedhealth

►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/etRS9
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com


Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια