ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΙΑ; | INMEDHEALTH

Γυμναστική και ψυχική υγεία!

Η περίοδος που διανύουμε είναι σίγουρα πρωτόγνωρη για όλους μας. Το να αλλάζει η καθημερινότητα μας απότομα μπορεί να δημιουργήσει στους περισσότερους από εμάς δυσάρεστα συναισθήματα και αρνητικές σκέψεις.

Το #μένουμεσπίτι όσο αναγκαίο και να είναι έχει επηρεάσει την ψυχολογία πολλών ανθρώπων. Θα πρέπει όμως τώρα όσο ποτέ να προσέχουμε την ψυχική και σωματική μας υγεία. Για να δούμε λοιπόν πως επηρεάζει η σωματική άσκηση την ψυχική μας υγεία.

Οι ενδορφίνες είναι πρωτεΐνες μικρού μήκους, οι οποίες παράγονται στην υπόφυση και τον υποθάλαμο του εγκεφάλου, απελευθερώνονται μέσω του νωτιαίου μυελού και φτάνουν στην κυκλοφορία του αίματος. Ονομάζονται και αλλιώς: ενδογενή οπιούχα.

Το παραπάνω βγάζει νόημα αν σκεφτούμε ότι οι ενδορφίνες σχετίζονται με το αίσθημα της ευδαιμονίας, ελαττώνουν αποδεδειγμένα το στρες, ενώ τελευταίες έρευνες δείχνουν να μειώνουν τον σωματικό πόνο αλλά και να βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να αυξήσουμε λοιπόν τα επίπεδα των ενδορφινών είναι η άσκηση. Η γυμναστική είναι φάρμακο για πολλές ασθένειες θεωρείται όμως και φυσικό αντικαταθλιπτικό. Έως και 30 λεπτά άσκησης μπορούν να μας κάνουν να ξεχαστούμε από την καθημερινότητα που βρισκόμαστε, να νιώσουμε πιο υγιείς και παραγωγικοί, να ξεφύγουμε από τα άγχη μας και τον θυμό μας.

Ας επιλέξουμε λοιπόν ο καθένας το είδος γυμναστικής που μας ταιριάζει και ας νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι.

Κείμενο: Μαρίνα Καρούμπαλη, Βιολόγος - Personal Trainer

#inmedhealth
►Βρείτε μας στο Facebook: shorturl.at/aknuQ
►Βρείτε μας στο Instagram: shorturl.at/vC079
►Βρείτε μας στο Linkedin: shorturl.at/etRS9
►Επικοινωνήστε μαζί μας στο inmedhealth.blogspot.gr@gmail.com

Βρείτε μας στο Youtube!
*Οι απόψεις των εθελοντών αρθρογράφων είναι απολύτως προσωπικές και δεν εκφράζουν απαραίτητα την άποψη του ιδιοκτήτη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια